Αγαθαγγελίδης Κυριάκος
Κτηνίατρος Α.Π.Θ.

Ο Κυριάκος Αγαθαγγελίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τo 1966 και αποφοίτησε από την Κτηνιατρική σχολή του ΑΠΘ το 1992. Αμέσως μετά την αποφοίτηση του ασχολήθηκε με την Κτηνιατρική ζώων συντροφιάς. Στην στρατιωτική του θητεία στην Λάρισα ασχολήθηκε ως υγειονομικός υπεύθυνος στρατιωτικών σκύλων και αμέσως μετά στο δικό του ιατρείο τα τελευταία 20 χρόνια. Αυτή την στιγμή είναι επικεφαλής μίας ομάδας επτά κτηνιάτρων που εργάζονται στην Κλινική του. Η εξειδίκευσή του αφορά την χειρουργική, την ορθοπεδική, την τραυματιολογία, διεκπεραιώνοντας μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων σε καθημερινή βάση που αφορούν σε όλο το φάσμα των παθήσεων των μαλακών ιστών και της ορθοπεδικής . Στην κλινική αφιερώνει αρκετό χρόνο σε περιστατικά δεύτερης γνώμης που αφορούν τραυματιολογία, ορθοπεδική και παθήσεις της σπονδυλικής στήλης. Ο κύριος τομέας ενδιαφέροντός του είναι η θεραπεία καταγμάτων,οι εξωτερικές οστεοσυνθέσεις, παθήσεις και κακώσεις μυών και τενόντων, παθήσεις των αναπτυσσόμενων κουταβιών (δυσπλασίες, οστικές δυσμορφίες, κα), οι παθήσεις του γόνατος (νόσος του πρόσθιου χιαστού, εξαρθρήματα επιγονατίδας) και οι διορθωτικές οστεοτομίες.
Έχει εξειδικευτεί με σειρά σεμιναρίων στο εξωτερικό, κυρίως στην ορθοπεδική αλλά και στην διαγνωστική προσέγγιση των ορθοπεδικών
παθήσεων. Στα πλαίσια αυτά πρόσφατα απέκτησε τον τίτλο του πιστοποιημένου αξιολογητή, κατά FCI από τον κορυφαίο Γερμανικό φορέα GRSK ev για την δυσπλασία του σκύλου. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιριών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συμμετέχει σε πολλές επιστημονικές εκδηλώσεις ως εκπαιδευόμενος αλλά και ως ομιλητής και εκπαιδευτής. Επί σειρά ετών συμμετέχει στην διοίκηση επαγγελματικών κτηνιατρικών συλλόγων (Πρόεδρος ΣΚΜΖΜΘ, Κοσμήτωρας ΠΚΣ εως και σήμερα). Τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του τον διαθέτει στην οικογένειά του. Του αρέσει η καλή μουσική, η μαγειρική και οι κατασκευές.

Βεκίλoγλου Ελευθερία
Πρόεδρος Φιλοζωικού Σωματείου Πανοράματος “KYΩΝ & ΓΑΛΗ”

Διευθύνουσα Σύμβουλος της «Nirali» Ltd, Αντιπρόεδρος της «White Water West» Ελλάδα- Κύπρος. Γεννήθηκε στην Έδεσσα, στις 18 Ιουνίου 1968. Έγγαμη με τον Νικόλαο Μορένο. Παιδιά: Νεφέλη (2002) & Νιόβη (2006). Σπουδές: Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού ΑΠΘ. ΜΒΑ Μεταπτυχιακό Διοίκηση Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Sheffield. Intl. Diploma in Travel & Tourism, Institute for Attractions Manager, IAAPA. Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά. Επαγγελματική Σταδιοδρομία: Ιδρύτρια, Γενική Διευθύντρια της εταιρείας «K Toys» (1998-2011). Ιδρύτρια, Γενική Διευθύντρια της εταιρείας «Nirali» Ltd (2012-σήμερα). Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας «Nirali» Ltd, Αντιπρόεδρος της «White Water West» Ελλάδα- Κύπρος (2015 σήμερα). Κοινωνική Δραστηριότητα: Έντονη φιλοζωική δράση (1996-σήμερα). Πρόεδρος Φιλοζωικού Σωματείου Πανοράματος (2017-σήμερα). Εθελόντρια στο ΚΕΠΕΠ «Άγιος Δημήτριος» (1992-94) και στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών (1992-σήμερα). Χορηγός στη «Μέριμνα» Θεσσαλονίκης (2013-σήμερα). Ερασιτεχνικές Απασχολήσεις: Αθλήτρια Τριάθλου & Τένις. Μέλος Ορειβατικής Αναρριχητικής Λέσχης Θεσσαλονίκης (ΟΑΛΘ), της «Ανάδειξης» (Ακαδημίας Ανώτερης Αξιολόγησης) & του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ).

Δημητρακόπουλος Θοδωρής
Wellness Consultant & Health Coach for pets

Ο Θοδωρής Δημητρακόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά και αποφοίτησε ως Προγραμματιστής Η/Υ το 2003. Ασχολήθηκε επαγγελματικά στον κλάδο των πωλήσεων σε Πολυεθνικές εταιρείες έως το 2017. Η αγάπη του όμως για τα κατοικίδια τον κέρδισε και δημιούργησε το 2010 ένα κατάστημα Pet Friendly, με τροφές και αξεσουάρ, στον τόπο που γεννήθηκε. Βασικός του στόχος από την αρχή, ήταν η σωστή ενημέρωση των καταναλωτών για τις πραγματικές διατροφικές ανάγκες που έχει ένα σαρκοφάγο ζώο, γιατί όπως συνηθίζει χαρακτηριστικά να αναφέρει ο ίδιος, «η σωματική υγεία και ευεξία, είναι ανάλογη της ποιότητας της διατροφής μας!». Το 2014 ως Wellness Coordinator στην Σουηδική εταιρεία που εργαζόταν, ανέλαβε το κομμάτι της διατροφής, όπου εκπαιδεύτηκε και εξειδικεύτηκε πάνω στον τομέα.
Θέλοντας να συνδυάσει τις γνώσεις του στην διατροφή με τα κατοικίδια, δημιούργησε την εταιρεία Nutritionistas παρακολουθώντας παράλληλα σεμινάρια διατροφής σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η εταιρεία Nutritionistas παρέχει συμβουλές για την σωστή επιλογή διατροφής με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε φυλής, τις υπάρχουσες συνθήκες αλλά και τις δυνατότητες του ιδιοκτήτη. Σκοπός της είναι η επιμόρφωση των κηδεμόνων πάνω στην διατροφή για την ευζωία & μακροζωία των ζώων. Ενεργό μέλος φιλοζωικών σωματείων και Πρόεδρος κυνοφιλικού Ομίλου.

Ερμίδης Κωνσταντίνος, Σιδηρόπουλος Άκης
Κτηνίατροι Α.Π.Θ. – Κτηνιατρικό Κέντρο Δυτικής Θεσσαλονίκης

Το Κτηνιατρικό Κέντρο Δυτικής Θεσσαλονίκης είναι μια σύγχρονη, πλήρως εξοπλισμένη κτηνιατρική μονάδα, με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου κτηνιατρικών υπηρεσιών για τους τετράποδους μας φίλους. Η φιλοσοφία του Κέντρου μας είναι η προάσπιση της υγείας των πιστών μας συντρόφων με επάρκεια γνώσεων, αμεσότητα, ειλικρίνεια εμπειρία, καθώς και με τον σύγχρονο εξοπλισμό τον οποίο διαθέτουμε.

Κούκη Μαρία Ι.
Κτηνίατρος, MSc, Διδάκτορας

Η κτηνίατρος Μαρία Κούκη ασχολείται αποκλειστικά με την οδοντιατρική, τη γναθοπροσωπική χειρουργική και τη χειρουργική μαλακών ιστών στα ζώα συντροφιάς ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.Η Μαρία Κούκη αποφοίτησε το 2008 από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Χειρουργική των Ζώων Συντροφιάς στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 2010. Το 2013 επέστρεψε ως υποψήφια διδάκτορας χειρουργικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ασκώντας καθημερινή κλινική πράξη στην Κλινική Ζώων Συντροφιάς, στα προαναφερόμενα αντικείμενα. Αναγορεύτηκε διδάκτορας του Α.Π.Θ. το Μάρτιο του 2018. Η κ. Κούκη έχει ανακοινώσει εργασίες της σε Πανευρωπαϊκά Συνέδρια Οδοντιατρικής Ζώων Συντροφιάς, αλλά και έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια ή ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε σημαντικό αριθμό Πανελλήνιων συνεδρίων και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα την οδοντιατρική των ζώων συντροφιάς. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά σχετικές με την οδοντιατρική, τη γναθοπροσωπική χειρουργική και τη χειρουργική μαλακών ιστών. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα ελληνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια.

Τριάντης Θοδωρής
Εκπαιδευτής σκύλων & Ιδιοκτήτης του Ελληνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Σκύλων

O Θοδωρής Τριάντης είναι εκπαιδευτής σκύλων και ιδιοκτήτης του Ελληνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Σκύλων στην Αθήνα από το 1983.
Ασχολείται με την ομάδα του στην εκπαίδευση των σκύλων για υπακοή, φύλαξη-σωματοφυλακή και την συμπεριφορά τους . Έχει ασχοληθεί με διάφορες ειδικές εκπαιδεύσεις όπως την εκπαίδευση σκύλων ναυαγοσωστών, και έλξης ελκήθρων,έχει συνεργαστεί με το δημόσιο και εφαρμόζει τα ομαδικά μαθήματα στην Ελλάδα από το 1985. Χρησιμοποιεί το παιχνίδι και την καλή σχέση σκύλου και ιδιοκτήτη σαν το πρωταρχικό μέσο για μία αρμονική συμβίωση. Συνεργάζεται με Δήμους και ζωοφιλικά σωματεία για τις υιοθεσίες των αδεσπότων και παρουσιάζει σεμινάρια σε ενήλικες και σχολεία σχετικά με την κυνοφιλία και την εκπαίδευση των σκύλων. Αρθρογραφεί σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος εκπαίδευσης των Σκύλων Οδηγών Ελλάδος και πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων.