Ακόμα και αν ένας σκύλος είναι εξοικειωμένος στην ανθρώπινη συντροφιά, είναι δύσκολο να προβλεφτεί η αντίδρασή του ανάμεσα στο πλήθος, την κίνηση και τη «φασαρία» που ενδέχεται να επικρατήσει στην έκθεση. Οι άνθρωποι της διοργάνωσης, σε μια ορθότερη προσέγγιση της Discover Dogs 2019, αποφάσισαν η είσοδος να επιτρέπεται μόνο σε σκύλους που συμμετέχουν σε κάποια από τις δράσεις της.

Προτεραιότητα της Discover Dogs και των διοργανωτών αποτελεί η ασφάλεια όλων (σκύλων, παιδιών και ενηλίκων).
Στους χώρους της έκθεσης θα υπάρχει πλήθος κόσμου, πολλά παιδιά αλλά και αρκετοί σκύλοι που θα συμμετέχουν στις δράσεις της Discover Dogs. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μαζί ενδέχεται να προκαλέσουν στρες και νευρικότητα στο κατοικίδιό σας.
Επομένως, θα σας συμβουλεύαμε να μην φέρετε μαζί τον σκύλο σας.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Παρόλα αυτά, αν πρέπει να έρθετε με τον σκύλο σας, σας δίνουμε τη λύση.

Η διοργάνωση της έκθεσης παρέχει δωρεάν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να αφήσουν για 1 ώρα, σε ειδικά διαμορφωμένο, ασφαλή και φυλασσόμενο χώρο τον σκύλο τους ώστε να μπορέσουν να επισκεφτούν την έκθεση.

Προϋποθέσεις χρήσης της υπηρεσίας (βάσει του άρθρου 7 του Ν.4039/2012) είναι:

  • Να έχει τοποθετηθεί microchip στον σκύλο
  • Να έχει καταγραφεί στη βάση του ΥΠΑΑΤ και υποχρεωτικά να φέρετε μαζί σας το πιστοποιητικό της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης. Το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής ταυτοποίησης μπορείτε να το ζητήσετε από τον κτηνίατρό σας.
  • Να έχετε μαζί σας το ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας του σκύλου, το οποίο θα σας ζητηθεί από τον κτηνίατρο της διοργάνωσης.
  • Ο σκύλος να έχει κάνει αντιλυσσικό εμβόλιο για την χρονιά 2019 και να φορά σε εμφανές σημείο την κονκάρδα του φετινού αντιλυσσικού εμβολιασμού. Επίσης στο βιβλιάριο υγείας του να αναφέρεται η ημερομηνία της τελευταίας αποπαρασίτωσης.
  • Υπογεγραμμένη βεβαίωση από τον κηδεμόνα ότι η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για την υγεία του σκύλου (θα διατίθεται στην είσοδο).
  • Ο χρόνος φύλαξης δεν μπορεί να ξεπερνά τη μία ώρα (60 λεπτά).

Μην ξεχνάτε ότι υπεύθυνη κηδεμονία σημαίνει ότι σέβομαι όλους τους επισκέπτες της έκθεσης, τηρώ τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες των διοργανωτών και, κυρίως, φροντίζω την καθαριότητα του χώρου.