Στο μοναδικό φεστιβάλ για σκύλους θα έχετε την ευκαιρία να εισαγάγετε το παιδί σας στην ευγενή έννοια της ζωοφιλίας. Το «Discover Dogs 2017» είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τα παιδιά, μιας και έχουν σχεδιαστεί δεκάδες δραστηριότητες για αυτό προκειμένου να διασκεδάσει, να ψυχαγωγηθεί αλλά και να καλλιεργήσει την αγάπη του για τους σκύλους. Να μάθει για αυτούς, να έρθει σε επαφή μαζί τους και να ξεκινήσει σιγά σιγά να αποκτά την αρετή της ενσυναίσθησης. Πώς είναι άραγε να μπαίνεις στη θέση ενός σκύλου; Παιχνίδια, δώρα, καλλιτεχνικές δραστηριότητες και κατασκευές θα μετατρέψουν το φεστιβάλ στον απόλυτο χώρο ψυχαγωγίας και μάθησης του παιδιού σας.

Πολύ σημαντική η παρουσία και στο φεστιβάλ αυτό της ομάδας Ζω.Ε.Σ.(Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων & Οργανισμών) η οποία και θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο του περιοδικού «Κατοικίδια Εν Δράσει» που έχει αναλάβει τις δράσεις για παιδιά με την πολύτιμη βοήθεια από των ανθρώπων των εκδόσεων «Κίτρινο Πατίνι» που ετοιμάζουν εκπληκτικά δρώμενα, τους Χαχανούληδες και την αστείρευτη ενέργειά τους, την πολυτάλαντη ομάδα «Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια» αλλά και την ζωγράφο Ματίνα Λαμπροπούλου που θα στήσει για μας ένα ιδιαίτερο εργαστήρι ζωγραφικής για μικρούς και μεγάλους! Το περίπτερο του περιοδικού ως ένας πρωτότυπος χώρος πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για παιδιά θα αποτελέσει μια πηγή έμπνευσης για όλους!

Η ομάδα Ζω.Ε.Σ. μάλιστα, δίνει τη δυνατότητα σε ομάδες παιδιών με τη συνοδεία των γονιών τους, κατόπιν ραντεβού με ένα μήνυμα στη σελίδα τους στο facebook, να συμμετέχουν στο πολυθεματικό και διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης», αποκτώντας πολύ σημαντική γνώση πάνω στη σχέση τους με τον σκύλο!
Face painting, μπαλονοκατασκευές, χειροποίητες κατασκευές, μουσικοκινητικά παιχνίδια, αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικά παιχνίδια, παρουσιάσεις βίντεο, διαγωνισμοί ζωγραφικής θα κάνουν πράξη την ευεργετική αλληλεπίδραση των παιδιών με τον σκύλο μέσα από ολοκληρωμένες βιωματικές εμπειρίες. Και το σημαντικότερο με την καρδιά τους γεμάτη αγάπη από τις αγκαλιές και τα φιλιά από τους τρεις μοναδικούς σκύλους της ομάδας Διώνη, Άξελ και Πόθο που έχοντας πλέον συναντήσει πάνω από 45.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα, θα είναι για ακόμη μια φορά κοντά μας ως οι πρωταγωνιστές του περιπτέρου αυτού!

Σάββατο

Ώρα Ομάδα Δράση
10:30 – 11:30 Ζω.Ε.Σ. – Κίτρινο Πατίνι Δημιουργική απασχόληση παιδιών μέσα από βιωματικές δράσεις με τη Διώνη και τον Πόθο
11:30 – 12:30 Κίτρινο Πατίνι Ιστορίες με μουσούδες: Παίζουμε με τις παραμυθοκάρτες και φτιάχνουμε ιστορίες, ζωντανεύοντας τα παραμύθια μέσα από θεατρικό παιχνίδι, τραγούδι και χορό!
12:00 – 13:30 Roots & Shoots Εργαστήριο Εικαστικών: Ανακαλύπτουμε σκύλους!
13:30 – 15:00 Χαχανούληδες Face Painting – Δημιουργική απασχόληση παιδιών μέσα από χειροτεχνικές κατασκευές
13:30 – 14:30 Ζω.Ε.Σ. – Κίτρινο Πατίνι Ιστορίες με Μουσούδες: Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Παιδιών μέσα από αφήγηση Παραμυθιού και την εικονογράφησή του: Γινόμαστε εικονογράφοι σκύλων!
14:30 – 15:30 Κίτρινο Πατίνι Παιχνίδια Μυθοπλασίας
15:30 – 16:30 Άγγιγμα Ζωής Ζωγραφίζω για τους αδέσποτους σκύλους
16:30 – 17:30 Roots & Shoots Story Telling για τους σκύλους με τα παιδιά
17:30 – 18:30 Κίτρινο Πατίνι Μουσικοκινητικά παιχνίδια μυθοπλασίας
18:30 – 20:00 Άγγιγμα Ζωής- Ζω.Ε.Σ. Παρουσίαση προγράμματος «Θεραπευτική Αγκαλιά» μέσα από βιωματικές δράσεις με τον Πόθο

Κυριακή

Ώρα Ομάδα Δράση
10:30 – 11:30 Ζω.Ε.Σ. Ζωοφιλικές Ενημερώσεις παιδιών – Βιωματικές δράσεις με τη Διώνη και τον Πόθο
11:30 – 12:00 Ζω.Ε.Σ. Εικαστικό εργαστήρι: Βλέπω μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου σκύλου
12:00 – 13:00 Δίκτυο Τέχνης και Δράσης: Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια Θεατροπαιδαγωγικό εργαστήριο για την κοινωνική ευαισθητοποίηση μαθητών σε θέματα φιλοζωίας με τη Δέσποινα Μητσιάλη, Θεατρολόγο
14:00 – 14:30 Roots & Shoots Story Telling για τους σκύλους με τα παιδιά
13:00 – 16:00 Ματίνα Λαμπροπούλου Ζωγραφίζοντας τον τοίχο της αδέσποτης αγάπης
15:00 – 16:00 Κίτρινο Πατίνι Παιχνίδια Μυθοπλασίας
16:00 – 17:00 Δίκτυο Τέχνης και Δράσης: Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια Εικαστικό Εργαστήρι: “Στείλε ενα μήνυμα στο αγαπημένο σου ζωάκι”
17:00 – 20:00 Ζω.Ε.Σ.- Roots & Shoots – Άγγιγμα Ζωής – Χαχανούληδες – Ο μάγος της Χαχανούπολης – Κίτρινο Πατίνι – Δίκτυο Τέχνης και Δράσης: Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια Γιορτή λήξης φεστιβάλ: Γιορτή παρουσίασης του Βιβλίου «το Δώρο»
17:00 – 17:45 Χαχανούληδες Face painting: Γινόμαστε όλοι σκύλοι- Μπαλονοκατασκευές- Μουσικοκινητικά παιχνίδια
17:45-18:15 Κίτρινο Πατίνι- 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης Ιστορίες με τη Διώνη: Μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στην ιστορία της Διώνης μέσα από το παιχνίδι με τις παραμυθοκάρτες : Τα παιδιά γίνονται συγγραφείς και ηθοποιοί!
18:15-19:00 Ο Μάγος της Χαχανούπολης Ο ξακουστός μάγος της Χαχανούπολης σε νέες εκδοχές μαγείας που δεν έχετε ξαναδεί συνοδευόμενες με ανάλαφρες στιγμές stand up comedy που θα σας συναρπάσουν
19:00-20:00 Ζω.Ε.Σ.- Κίτρινο Πατίνι Θεατρικό παιχνίδι μέσα από βιωματικές δράσεις με τη Διώνη και τον Πόθο- Ιστορίες με μουσούδες: Παίζουμε με τις παραμυθοκάρτες, φτιάχνουμε ιστορίες, και ζωγραφίζουμε τα παραμύθια Γεμίζω με ευχές τον Τοίχο της Αδέσποτης αγάπης

Face Painting και εργαστήρια ζωγραφικής θα γίνονται καθ’όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, στο περίπτερο της Ζω.Ε.Σ.