Τα ζωοφιλικά σωματεία θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Discover Dogs 2017».

Ομάδες εθελοντών θα βρίσκονται στο μοναδικό φεστιβάλ για σκύλους, ώστε να ενημερώνουν τους επισκέπτες για το πολύτιμο έργο τους, αλλά και την μοναδική εμπειρία που προσφέρει η συμβίωσή με έναν πρώην αδέσποτο σκύλο. Επίσης, όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει ένα από όλα αυτά τα τόσο αδικημένα πλάσματα αυτής της χώρας που έχουν ξεπεράσει σήμερα τα 3.000.000, θα μπορεί στο χώρο του φεστιβάλ να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για υιοθεσία αλλά και να ενημερωθεί για τα βήματα της απόλυτα νόμιμης διαδικασίας της, ώστε μελλοντικά να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε έναν αδέσποτο σκύλο!

Στο «Discover Dogs 2017» υποστηρίζουμε έμπρακτα το έργο των ζωοφιλικών σωματείων, μιας και αποτελεί ισχυρή πεποίθηση μας ότι η υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου είναι πράξη πολιτισμού, που προάγει τη βελτίωση του επιπέδου ζωής του από τη μια και από την άλλη χαρίζει στον κηδεμόνα του συναισθήματα θετικά πρωτόγνωρα η αίσθηση ότι έσωσε μια ψυχή που ζούσε χωρίς αγάπη!

Έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους τα σωματεία:

ZEH – Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης
Αναγνωρισμένο φιλοζωικό σωματείο από το 1997. Κάθε χρόνο περιθάλπει, σιτίζει, εμβολιάζει, στειρώνει και προωθεί για υιοθεσία περίπου 200 αδέσποτα ζώα, τα οποία και προωθεί, κυρίως μέσω του Τύπου για υιοθεσία. Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό και βασίζει τη λειτουργία του στις εισφορές των μελών του και στις εισφορές τρίτων. Όνειρο του σωματείου μας… «Ένα σπίτι και μία οικογένεια για κάθε αδέσποτο».
http://www.zeil.gr
https://www.facebook.com/ZΩΟΦΙΛΙΚΗ-ΕΝΩΣΗ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ-ILIOUPOLIS-ANIMAL-WELFARE-UNION

Save a Greek Stray
Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό την προστασία των ζώων. Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στα αδέσποτα ζώα, ένωσε τις δυνάμεις της με μια ομάδα ανθρώπων που έχουν τους ίδιους στόχους και το ίδιο όραμα για το μέλλον στη χώρα μας. Για την υλοποίηση του ανωτέρω σκοπού, η SGS ίδρυσε και λειτουργεί ένα πρότυπο Καταφύγιο αδέσποτων ζώων, όπου αδέσποτα ζώα περιθάλπονται και περιμένουν τη νέα τους οικογένεια που θα τα υιοθετήσει.
http://www.saveagreekstray.com
https://www.facebook.com/saveagreekstray

ΣΠΑΖ
Ο ΣΠΑΖ είναι αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό σωματείο που λειτουργεί στα νότια προάστια της Αθήνας με έδρα τη Γλυφάδα. Αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές. Ο ΣΠΑΖ εργάζεται σε τοπικό επίπεδο, συνεργάζεται με άλλα σωματεία, με κατοίκους της περιοχής καθώς και τους κτηνιάτρους με κοινό στόχο τον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων και ενθάρρυνση της υπεύθυνης κηδεμονίας κατοικίδιων.
http://www.spazgreece.gr
https://www.facebook.com/SPAZGREECE

Σωματείο Φιλόζωων Αμαρουσίου (Σω.Φι.Α.)

Ο Σω.Φι.Α. είναι αναγνωρισμένο φιλοζωικό σωματείο από τον Ιούλιο του 2014 και δραστηριοποιείται στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, με έδρα το Μαρούσι.
Λειτουργεί καθαρά με τη συμβολή εθελοντών, με επικεφαλής μία επιτροπή που αποτελείται από εκτελεστικά μέλη και στόχος είναι να βοηθήσει σε στειρώσεις αδέσποτων και σε παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών σε επείγοντα περιστατικά στο Δήμο Αμαρουσίου. Ο Σω.Φι.Α. έχει στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές, άλλες φιλοζωικές ομάδες και απλούς πολίτες, με κοινό στόχο τον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων της περιοχής καθώς και την ενημέρωση των πολιτών του δήμου αναφορικά με διάφορα θέματα που αφορούν τα αδέσποτα αλλά και τα δεσποζόμενα ζωάκια.
https://www.facebook.com/filozoikiAmarousiou/

Καθώς και η

Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία
Ιδρύθηκε το 2007, μετά την απόφαση καταξιωμένων φιλοζωικών σωματείων απ’ όλη την Ελλάδα να ενωθούν σε έναν ισχυρό δευτεροβάθμιο φορέα ικανό να συνομιλεί με την Πολιτεία στα θέματα της προστασίας των ζώων συντροφιάς. Μέσα από την συνεργασία και τον συντονισμό των σωματείων-μελών της προσδοκά στο μέγιστο αποτέλεσμα όσον αφορά την διάσωση και φροντίδα εγκαταλελειμμένων η κακοποιημένων ζώων και την πλήρη αποκατάσταση τους σε οικογένεια.
http://www.pfo.gr
https://www.facebook.com/PFO.GR