Δημήτρης Γραμματικάκης

Ο Δημήτρης Γραμματικάκης είναι πτυχιούχος θετικός εκπαιδευτής σκύλων, απόφοιτος Dog Kynagon Trainers Academy.
Είναι ιδιοκτήτης της επιχείρησης Homefreetraining – Η απόλυτη θετική εκπαίδευση.
Είναι επαγγελματίας μεταφορέας κατοικίδιων και ιδιοκτήτης της PetdDriver – μεταφορές κατοικίδιων ζώων.
Έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια και σειρά μαθημάτων σχετικά με την εκπαίδευση και τη συμπεριφορά των σκύλων ( Animal behavior, Aggression behaviors, Mimitize dog methods, Clicker training methods ).
Είναι υπεύθυνος της εθελοντικής ομάδας Ζω.Ε.Σ (Ζωοφιλικές ενημερώσεις Σχολείων)
Είναι εθελοντής εκπαιδευτής σε φιλοζωικά σωματεία κι εθελοντής διασώστης σκύλων μικρού βαθμού.

Θοδωρής Δημητρακόπουλος

Ο Θοδωρής Δημητρακόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά και αποφοίτησε ως Προγραμματιστής Η/Υ το 2003. Ασχολήθηκε επαγγελματικά στον κλάδο των πωλήσεων σε διάφορες Πολυεθνικές εταιρείες έως το 2017.Η αγάπη του όμως για τα κατοικίδια τον κέρδισε και δημιούργησε το 2010, ένα κατάστημα Pet Friendly στον τόπο που γεννήθηκε. Βασικός του στόχος, από την αρχή, ήταν η σωστή ενημέρωση των καταναλωτών για τις πραγματικές διατροφικές ανάγκες που έχει ένα κατοικίδιο ζώο, γιατί όπως συνηθίζει να αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος, «η σωματική υγεία και ευεξία, είναι ανάλογη της ποιότητας της διατροφής μας!»Το 2014 ξεκίνησε να ασχολείται σε κομμάτι σχετικό με την διατροφή σε πολυεθνική εταιρία και εξειδικεύτηκε ως σύμβουλος διατροφής από Ελληνικό φορέα. Θέλοντας να συνδυάσει τις γνώσεις του στην διατροφή, με τα κατοικίδια, ίδρυσε την εταιρεία Nutritionistas. Με πιστοποιήσεις από πολλούς φορείς από Αγγλία , Αμερική, Ιταλία, Ιρλανδία, η εταιρία Nutritionistas παρέχει συμβουλές για την σωστή επιλογή διατροφής με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε φυλής, τις υπάρχουσες συνθήκες αλλά και τις δυνατότητες του κηδεμόνα. Σκοπός της είναι η επιμόρφωση των κηδεμόνων πάνω στην διατροφή για την ευζωία & μακροζωία των ζώων.Παράλληλα ενεργό μέλος φιλοζωικών σωματείων και Πρόεδρος κυνοφιλικού Ομίλου.

Φώφη Δημητριάδου (ΣΠΑΖ)

Απόφοιτος του University of Maryland (Ψυχολογία και Εκπαίδευση). Ιδρυτικό μέλος του ΣΠΑΖ (Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων) με έδρα τη Γλυφάδα Αττικής. Εθελόντρια από το 1987 και Πρόεδρος του ΣΠΑΖ. Συνειδητοποίησε από νεαρή ηλικία την αξία του εθελοντισμού και επέλεξε να ενταχθεί στην ομάδα του ΣΠΑΖ από την ίδρυση της με σκοπό την προστασία των αδέσποτων ζώων στα νότια προάστια της Αθήνας. Έμαθε από πιο έμπειρους εθελοντές και συνεχίζει να μαθαίνει. Προσφέρει στον ίδιο σκοπό και στο ίδιο σωματείο για 32 χρόνια.

Ευάγγελος Δρίβας

Ο Ευάγγελος Δρίβας είναι Αστυνομικός, Κλινικός Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπευτής.
Κατέχει πτυχίο από την Σχολή Αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ. κι από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, μεταπτυχιακό πάνω στην Κλινική & Κοινοτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου, ενώ έχει μετεκπαιδευτεί πάνω σε ψυχοθεραπευτική προσέγγιση.
Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες σεμινάρια, ημερίδες, συνέδρια κι άλλες εκπαιδεύσεις.
Έχει δημιουργήσει και διαχειρίζεται εθελοντικά το blog και σελίδα του facebook Report Animal Abuse Greece-Καταγγελίες Κακοποίησης Ζώων Ελλάδας, η οποία έχει ενημερωτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα σχετικά με την υπάρχουσα νομοθεσία και τις διαδικασίες καταγγελίας που αφορούν την κακοποίηση ζώων.
Το 2016 συνέγραψε και δημοσίευσε στην ιστοσελίδα Ε-Psychology μία εκτενή μελέτη σχετικά με το φαινόμενο της κακοποίησης ζώων και της συσχέτισής του με την ενδοοικογενειακή/ διαπροσωπική βία και την παιδική κακοποίηση με στατιστικά στοιχεία για την Ελλάδα. Εντός ολίγων ημερών, θα δημοσιευτεί μία νέα μελέτη του που αφορά την παρασυσσώρευση (λεγόμενη συλλογή) ζώων.
Τον Μάιο του 2017 δημοσίευσε στη σελίδα του ένα βιβλίο-εγχειρίδιο σχετικό με τη νομοθεσία για τα ζώα και τις διαδικασίες καταγγελίας των διαφόρων μορφών κακοποίησης, το οποίο έκτοτε αναδημοσιεύεται με τροποποιήσεις και βελτιώσεις.

«Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών και Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών για Άτομα με Αναπηρίες – «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Ο φορέας «Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών και Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών για Άτομα με Αναπηρίες – «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ» ιδρύθηκε στις 25 Ιουλίου 2008.
Βασικός Στόχος του Κέντρου «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος» είναι:
α) να διαχειριστεί και να καλύψει την ανάγκη των ατόμων με οπτική αναπηρία να χρησιμοποιήσουν για την ασφαλέστερη κινητικότητά τους ΣΚΥΛΟ ΟΔΗΓΟ.
β) Παράλληλος στόχος: Άτομα με Αναπηρίες να καλύψουν την ανάγκη της μετακίνησής τους και της εξυπηρέτησης τους με την χρήση Σκύλων Βοηθείας.
Η υπηρεσία παροχής ενός Σκύλου Οδηγού σε ένα Άτομο με Οπτική Αναπηρία είναι μία πολύτιμη παροχή, η οποία πιστεύεται ότι τα επόμενα χρόνια θα αναπτυχθεί προκειμένου να καλύψει τις όλο αυξανόμενες ανάγκες πανελλαδικά.

Αχιλλέας Ευθυμίου

Ο Αχιλλέας Ευθυμίου γεννήθηκε στη Μπολώνια Ιταλίας, το 1972.
Στο νοσοκομείο γίνονταν επισκέψεις σκύλων, όπως και αργότερα στο βρεφικό σταθμό.
Σπούδασε Οδοντιατρική στη Θεσσαλονική και ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική και σε ασθενείς με ειδικές ανάγκες.Στο Άαχεν της Γερμανίας ειδικεύτηκε στα λέιζερ και ερεύνησε τον πόνο δημοσιεύοντας μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά.
Το 2014 οι δυνάμεις του και οι γνώσεις του μπήκαν στην υπηρεσία της αγαπημένης του φυλής, τα Σνάουτσερ, ενώ από το 2016 είναι γ. γραμματέας του Ομίλου Σνάουτσερ.
Τα οφέλη του δεσμού ανθρώπου-σκύλου όπως τα βίωσε ο ίδιος από τη γέννησή του και τα διαπιστώνει καθημερινά στο ιατρείο του, επιθυμεί να χαρούν όλοι οι άνθρωποι, για αυτό προσπαθεί μέσω εθελοντικών οργανισμών να διαδωθούν τα προγράμματα σκύλων θεραπείας.

Δρ. Χρήστος Καραγιάννης

Ο Δρ. Χρήστος Καραγιάννης είναι ο πρώτος Έλληνας κτηνίατρος ειδικός στην αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς και ένας από τους 35 κτηνιάτρους στην Ευρώπη με την ειδικότητα αυτή. H ευρωπαϊκή ειδικότητα του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς είναι αναγνωρισμένη από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και είναι ο ανώτερος επαγγελματικός τίτλος που μπορεί να αποκτήσει ένας κτηνίατρος. Ο Δρ. Καραγιάννης έχοντας ειδικευτεί στη «Συμπεριφοριστική Κτηνιατρική» σε μία από τις πιο φημισμένες πανεπιστημιακές κλινικές προβλημάτων συμπεριφοράς ζώων συντροφιάς στον κόσμο, στην Κλινική Συμπεριφοράς Ζώων Συντροφιάς του Πανεπιστημίου του Λίνκολν, ασχολείται αποκλειστικά με την αντιμετώπιση περιστατικών προβλημάτων συμπεριφοράς τόσο σε κλινικό, όσο και σε ερευνητικό επίπεδο και έχει αναλάβει εκατοντάδες ζώα με προβλήματα συμπεριφοράς μέχρι σήμερα. Είναι ενεργό μέλος της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας των κτηνιάτρων συμπεριφοριστών, με δημοσιεύσεις σε βιβλία και επιστημονικά περιοδικά, καθώς και παρουσιάσεις σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά συνέδρια. Από το 2011 ως επισκέπτης λέκτορας διδάσκει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς των ζώων συντροφιάς στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  (πηγή : www.behaviour.gr)

Εριέττα Καραμπέτσου

Η Εριέττα Καραπέτσου είναι διπλωματούχος εκπαιδεύτρια σκύλων, απόφοιτη ακαδημίας εκπαιδευτών Γ. Κωστόπουλου με μετεκπαίδευση στην ακαδημία εκπαιδευτών Victoria Stilwell Academy UK. και μέλος ISAP (International Society of Animal Professionals).
Είναι μέλος Doggone Safe I Dog Bite Safety Educator (Πιστοποίηση για ενημερώσεις σε παιδιά και ενήλικους για αποφυγή δαγκώματος).
Το πρώτο της βιβλίο κυκλοφόρησε το 2017 από τις Εκδόσεις Φυλάτος με τίτλο:
«Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ – Το εγχειρίδιο που ο σκύλος σου θα ήθελε να έχεις διαβάσει»
Έχει πιστοποίηση Ά βοηθειών από το British College of Canine Studies
Έχει μετεκπαιδευτεί στην ακαδημία της VICTORIA STILWELL στην Αγγλία όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά και στην συμπεριφορά και την ψυχολογία του σύγχρονου κατοικίδιου σκύλου.
Ειδικότητά της είναι η προβληματική συμπεριφορά και εκπαίδευση μέσω της γνωσιακής επιστήμης.
Παραδίδει δωρεάν μαθήματα σε αδέσποτους σκύλους και είναι ενεργό μέλος σε φιλανθρωπικές και φιλοζωικές οργανώσεις και δράσεις.

Μυρτώ Κουτούλια

Η ενασχόλησή μου με την εκπαίδευση των σκύλων ξεκίνησε στα 12 μου χρόνια με τον πρώτο μου σκύλο ένα grenedal. Είμαι επαγγελματίας εκπαιδεύτρια τα τελευταία 10 χρόνια και η σχολή μου βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Μέλος και γραμματαίας του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων και μέλος της επιτροπής του τμήματος Αστικής Πανίδας του δήμου Αθηναίων. Aσχολούμαι με το IGP με τον σκύλο μου Taz (Scall punther Zenick)- εργασιακό γερμανικό ποιμενικό και με το dog dancing με το σκύλο μου Gaffer- ημίαιμο poodle, με τον οποίο έχουμε περάσει τις εξετάσεις BH/VT. Επίσης, σημαντικό κομμάτι των δραστηριοτήτων μου είναι η προετοιμασία σκύλων για κινηματογραφικές παραγωγές (διαφημίσεις και ταινίες).

Δρ. Μαρία Λινού DVM, PhD

Η Δρ. Λινού είναι απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών . Ασχολείται με τα ζώα συντροφιάς ως ελεύθερος επαγγελματίας στο ιατρείο που διατηρεί στην Αθήνα και παράλληλα εργάζεται στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ασχολούμενη κυρίως με την έρευνα και τη διάγνωση λοιμωδών νοσημάτων ανθρώπων και ζώων. Είναι μέλος σε επιστημονικές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας (πηγή: www.petsproacademy.gr )

Βασίλης Mπορομπόκας

O Βασίλης Mπορομπόκας είναι επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων. Η ενασχόληση του με τους σκύλους ξεκίνησε το 1999, βασισμένη στην αγάπη, στο πάθος και στην ανάγκη να προσφέρει ό,τι καλύτερο έχει στους αγαπημένους του τετράποδους φίλους.
Έχει ταξιδέψει οχτώ φορές στο εξωτερικό για μετεκπαίδευση παίρνοντας μέρος σε πολύ σημαντικά events, σεμινάρια και workshops, μερικών εκ των ζωντανών μύθων του χώρου, όπως οι Dr. Ian Dunbar, Suzzane Clothier, Jill Marie O΄Brien, Bart Bellon. Επίσης, σε ταξίδια του στην Ευρώπη συνεργάστηκε με σημαντικούς συναδέλφους προερχόμενους από διαφορετικά κράτη ( Chirag Patel, Robert Grigc, Mauro Bragagnini, Greetje Veneboer, Debby Van Doggen, Sandra Tigerlind, Phillipe Dhont, Lotta Bauer)
Είναι ο μοναδικός πιστοποιημένος εκπαιδευτής «Diabetic Alert Dog Trainer» στη χώρα μας, ενώ έχει τη χαρά να είναι και ο «μπαμπάς» της Sugar, του 1ου Σκύλου Ανίχνευσης Διαβήτη στην Ελλάδα. Για να το πετύχει αυτό ταξίδεψε δύο φορές στο εξωτερικό οπού και εκπαιδεύτηκε. Πρώτα στη Γερμανία, στο πλευρό του κυρίου Gerd Kohler (στη Σχολή «Institut fur Mensch-Hund-Kommunikation» ) και εν συνεχεία στην Ιταλία όπου παρακολούθησε το «Super Sniffer Program for Medical Alert Dogs» της κορυφαίας Αμερικανίδας εκπαιδεύτριας παγκοσμίως, κυρίας Debby Kay.
Στην ομιλία του θα συμμετέχει & η σύγυζός του, Σοφία Κατσάτου σχεδιάστρια κοσμήματος της εταιρείας Art Sophisticat, μοντέλο character τηλεοπτικών παραγωγών & ενεργό μέλος του Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας.

Κατερίνα Παπαποστόλου

H Kατερίνα Παπαποστόλου είναι απόφοιτος του ΠΤΔΕ του ΑΠΘ με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή ενώ σε λίγο καιρό πιστοποιείται ως εκπαιδευτικός-ζωοθεραπεύτρια από το Ιnstitut Francais de Zootherapie.
Είναι εκπαιδεύτρια σκύλων, απόφοιτη του Dog Kynagon Trainers Academy και μέλος ISAP (International Society of Animal Professionals).
Το 2015 ίδρυσε τις Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) με τις οποίες μέχρι σήμερα και με τη στήριξη των 100 εθελοντών σε όλη την Ελλάδα έχουν επισκεφθεί περισσότερα από 500 σχολεία και έχουν συναντήσει περισσότερα από 250.000 παιδιά.
Με 19 χρόνια ενεργούς δράσης μέσα σε σχολική τάξη, έχει εκπονήσει περισσότερα από 25 βραβευμένα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά και φιλοζωικά προγράμματα.
Από τις εκδόσεις Welldone, κυκλοφορούν τρία βιβλία της που στόχο έχουν να προωθήσουν τη ζωοφιλία.
Τα εκπαιδευτικά της προγράμματα και οι τρεις σκύλοι της είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής όλης της χώρας.

Σόνια Παυλάκη

Η εμπειρία μου στο grooming, στο συναρπαστικό αυτό επάγγελμα ξεκινά από το 1979, κλείνοντας φέτος 40 χρόνια! Πέρασα 10 χρόνια στο Λος Άντζελες, στην Αμερική, αποκτώντας φοβερές γνώσεις που δεν υπήρχαν μέχρι τότε στην Ελλάδα. Το 1994 απέκτησα το δικό μου κομμωτήριο σκύλων, από τα πρώτα στην Αθήνα, το οποίο και λειτουργώ μέχρι και σήμερα! Μοιράζοντας λοιπόν αυτές τις γνώσεις θα ήθελα να σας δώσω κάποιες εύκολες συμβουλές για να περιποιείστε και οι ίδιοι τα σκυλάκια σας στο σπίτι, ανάμεσα από τις επισκέψεις στο κομμωτήριο! Λίγα λεπτά, 2-3 φορές την εβδομάδα αρκούν για να έχετε τα ζωάκια σας σε άψογη κατάσταση!

Δέσποινα Ράπτη

«Απόφοιτος την Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το έτος 2010.
Ασχολείται με ευρύ φάσμα υποθέσεων του Αστικού Δικαίου. Ασκεί μάχιμη δικηγορία σε καθημερινή βάση και συμμετέχει ενεργά σε όλα τα νομικά ζητήματα που άπτονται της προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων. Νομική σύμβουλος και μέλος φιλοζωικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο νομό Αττικής»

Φοίβη Σόκαλη

Η κτηνίατρος Φοίβη Σόκαλη (fivisokali@yahoo.gr) γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ζει στην Αθήνα.
Εξάσκησε την αλλοπαθητική κτηνιατρική για 17 χρόνια σε ζώα συντροφιάς και παραγωγικά.
Είναι απόφοιτος και μέλος της Ομοιοπαθητικής Ακαδημίας και της Ευρωπαικής Ομοιοπαθητικής επιτροπής (ECH), και πλέον εξασκεί σχεδόν αποκλειστικά την ομοιοπαθητική κτηνιατρική στα ζώα συντροφιάς. Στην σελίδα της FB: Ομοιοπαθητική Κτηνιατρική Veterinary Homeopathy παρουσιάζει ομοιοπαθητικά περιστατικά από την κλινική της εμπειρία. Γράφει άρθρα και ετοιμάζει ένα βιβλίο κτηνιατρικής ομοιοπαθητικής το οποίο θα κυκλοφορήσει προσεχώς και θα απευθύνεται τόσο σε κτηνιάτρους όσο και σε ιδιοκτήτες ζώων.
Το αγαπημένο της χόμπυ είναι η ενασχόληση με την φύση, την κομποστοποίηση, την φυσική καλλιέργεια και την περμακουλτούρα. Επίσης της αρέσουν πολύ τα ταξίδια.

Σοφία Τζονίκη – Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία είναι δευτεροβάθμιος φορέας προστασίας των ζώων, με αριθμό μητρώου 2684/2007. Συστάθηκε το 2007 για να ενώσει τις ελληνικές φιλοζωικές οργανώσεις σε ενιαίο φορέα ικανό να φέρει απτά αποτελέσματα σε όλα τα θέματα προστασίας των ζώων.  Απαρτίζεται από φιλοζωικές οργανώσεις απ’ όλη την Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στη διάσωση ζώων, έχουν ίδιες αξίες και σκοπό, και ακολουθούν κοινή στρατηγική. Η Σοφία Τζονίκη είναι γενική γραμματέας της ΠΦΟ από το 2009, εκπρόσωπός της στα ΜΜΕ και ο σύνδεσμος της Ομοσπονδίας με τα Αστυνομικά Τμήματα και την Εισαγγελία. Ειδικεύεται στα θέματα κακοποίησης ζώων και παράνομης εκτροφής.

Διονύσης Τριάντης

O Διονύσης Τριάντης ξεκίνησε την ενασχόληση του με την εκπαίδευση σκύλων σε μικρή ηλικία ως βοηθός-μαθητευόμενος στο Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων, όπου συνεχίζει μέχρι και σήμερα σαν εκπαιδευτής. Είναι μέλος στο κέντρο Σκύλων Οδηγών & Κινητικότητας Τυφλών Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για
-την εκπαίδευση και συμπεριφορά σκύλων συντροφιάς και εργασίας
-προετοιμασία κουταβιών για σωστή ανάπτυξη οστών και μυϊκής μάζας
-χειροπρακτική αποθεραπεία για την αποκατάσταση τραυματισμών

Ευστράτιος Ερρίκος Τσιπιανίτης

Αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. το 1997 και το 1999 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη χειρουργική κλινική της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Μέχρι το 2007 ασχολήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας με τη επεμβατική χειρουργική, την ορθοπαιδική και τη νευροχειρουργική των ζώων συντροφιάς σε κλινικές της Ελλάδας και από το 2007 διατηρεί την εξειδικευμένη Χειρουργική κλινική, Vet Surgery στο Χολαργό, Αττικής. Έχει εκπαιδευτεί, σε προγράμματα εξειδικευμένων τεχνικών, στην Ορθοπαιδική και τη Νευροχειρουργική σε Πανεπιστήμια και κέντρα του εξωτερικού (Ohio State University, North Carolina State University, SCIVAC, ESVOT, AOVET, IEWG ).Είναι μέλος της ΔΕ του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (ΠΚΣ), της ΔΕ της Ελληνικής Εταιρείας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς (ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ.), πρόεδρος της ΔΕ της Ομάδας Μελέτης της Ορθοπαιδικής και Νευροχειρουργικής (O.M.O.N.) της ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. και άλλων Ελληνικών (ιδρυτικό μέλος της ΕΚΕΟΤ, ΕΚΕ) και ξένων (ESVOT, AOVET, IEWG) Επιστημονικών Κτηνιατρικών Εταιριών. Παρακολουθεί την εξέλιξη της Ορθοπαιδικής και της Νευροχειρουργικής επιστήμης και συμμετέχει σε εθνικά και διεθνή Κτηνιατρικά Επιστημονικά συνέδρια.